Det började med att jag dammsög hallen, tog sedan badrummet där jag envist blundade för den dammiga byrn, jobbade mig vidare till vardagsrummet men där tog det stopp. Hur kan man motiera sig att städa när golvet är fullt av sladdar och ingenting ser ut som man vill?

Det får fortsätta vara dammigt och skitigt.
Dagen började klockan nio, jo faktiskt. Sömnen kom redan vid sju igår kväll så det var kanske inte så konstigt att jag vaknade tidigt. Dagen startade med oboy och svts morgonprogram, sedan har det fortsatt av bara farten med den värsta daytimetv man kan tänka sig. The Doctors följt av The Talk. Jag gillar att vara ensam och vaken en förmiddag, det påminner så mycket om när jag var liten och hemma från skolan. Minns känslan av att hela långa dagen bredde ut sig framför mig med vetskapen om att jag kunde göra preis vad jag ville av den.

Idag ska jag nog plocka undan lite, kanske dammsuga. Snart göra lunch. (lunch var längesen).
Min sömn fungerar inte riktigt, jag har så svårt så svårt att somna och när jag väl somnat så sover jag alldeles för länge. Jag börjar fundera på hälsokost igen. Samtidigt så vet jag ju att jag behöver röra på mig, få frisk luft och bo lite mer värdigt i mindre smuts och skräp. Det är bara så svårt att komma igång. Kanske kan jag ta det i supersmå steg nu när jag är ensam. Förbereda mig i lugn och ro för att till exempel gå ut och slänga soporna och sen kunna känna mig nöjd med det. Kanske börja klä på mig och borsta tänderna varje dag. Kanske städa lite och sköta lägenheten bättre. Laga mat själv. Sånt där som jag inte gjort alls det senaste året och knappt när jag bodde ensam heller. Mot ett bättre liv, fast det är svårt.



(i lördags, efter ett dygn utan sömn, senaste gången jag var utomhus)